Æblemuffins med karamel

Æblemuffins med karamel

8 portioner. 1 portion indeholder 220 kcal

Ingredienser

  • *Hvedemel 150 g / 497 kcal
  • *Vaniljesukker 2 tsk / 79 kcal
  • *Sukker 100 g / 400 kcal
  • *Stødt kardemomme 0,5tsk / 3 kcal
  • *Bagepulver 2 tsk / 17 kcal
  • Æg 2 stk medium / 151 kcal
  • Skyr 0,2% 100 g / 57 kcal
  • Kærgården fedtreduceret 30 g / 155 kcal
  • Makroner 6 stk / 119 kcal
  • Granny smith æble 1 stk 80 g / 34 kcal
  • Dulche de leche karamel 80 g / 250 kcal
  • Stødt kanel 0,5 tsk / 3 kcal

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft og skræl dit æble. Skær dit æble i små tern og mix i en skål med dulche og kanel.
  2. Hak groft dine makroner og sæt til side. Smelt din smør så den er klar til brug.
  3. Mix de stjernemarkerede ingredienser sammen i en skål.
  4. Tilføj alle de våde ingredienser æg, skyr og smeltet smør i de tørre ingredienser og mix sammen med håndmixer.
  5. Tilsæt det meste af din æble mix og vend kun få gange og nænsomt i dejen så karamellen ikke blandes for meget ud i dejen. Sørg for at gemme lidt af æblerne som skal pynte på toppen af hver muffin. Tilføj makroner i dejen.
  6. Hæld din dej i papirforme og sæt med fordel i en hård form så de hæver flot op og derved ikke flyder ud. Alternativt brug 5 gram smør og smør din hårde form og brug derved ikke papirsforme.
  7. Smid i ovnen i cirka 15 minutter. VOILA!

Noter

Smager næsten bedre dagen derpå – du kan roligt gemme til de næste dage i en frysepose da de beholder moisten.

God fornøjelse i køkkenet.

Mangler du mere inspiration til madlavning eller træning, så kan du abonnere på min YouTube-kanal, hvor jeg løbende deler ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *