Tarteletter

Tarteletter

4 portioner. 1 portion indeholder 450 kcal

Ingredienser

  • Butterdej 180g / 709kcal
  • Kyllingbryst 400g / 596kcal
  • Peberkorn 6stk / 0kcal
  • Lauerbærblade 2stk / 0kcal
  • Boullion kylling 1 terning / 34kcal
  • Vand 2dl / 0kcal
  • Kærgården fedtreduceret 45g / 232kcal
  • Hvedemel 45g / 149kcal
  • Letmælk 3dl / 27kcal
  • Salt&peber tilsmagning / 0kcal
  • Hvide aspargessnitter 205g / 53kcal
  • Persille frisk 20g / 10kcal

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovn på 200 grader varmluft. Klargør din boullion. Kog vand med boullion terning til opløst. Sæt til side.
  2. Klip af din butterdej i 12 firkanter der måler ca. 6×7,5cm og vejer 15g stykket. I en fast muffinform ligger du en firkant i og prikker i bunden flere gange med en gaffel. Put i midten en kugle sølvpapir. Sæt i ovn ca. 15 minutter til færdige.
  3. Smid kyllingebryst i en gryde og dæk med vand. Tilføj peberkorn og laurbærblade. Når vandet koger så skru ned for varmen og kog videre i 10min til færdig. Træk kyllingen fra hinanden med to gafler.
  4. Lav en melbolle ved at smelte smør i en gryde og tilsæt så mel. Pisk sammen og tilsæt lidt boullionvand og pisk sammen til glat og uden klumper. Tilsæt resten af boullionvandet.
  5. Tilsæt mælk lidt af gangen ved opkogning til ønsket tykkelse. Tilsmag med salt og peber og tilføj til sidst asparges og kylling. Lad simre under omrøring et par minutter og server med persille og et ordentligt skvat peber på toppen. VOILA!

Noter

Hold øje med dine tarteletter – hæver de under bagningen i midten stikker du blot en gaffel i og punkteret “luft boblen”.

God fornøjelse i køkkenet.

Mangler du mere inspiration til madlavning eller træning, så kan du abonnere på min YouTube-kanal, hvor jeg løbende deler ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.